sunnuntai 15. syyskuuta 2013

SFS

Tämä bloggaaminen on taas jäänyt arjen jalkoihin. Ruokaa ja leipomista on toki siusältynyt näihin viikkoihin, mutta ihan liian usein unohdan ottaa kuvia ja työpäivät ovat venyneet iltaan siten, etten ole ehtinyt/jaksanut blogia päivittää.

Blogging has been treaded over by everyday life. Cooking and baking has been going on a lot, but too often I forget to take pictures and working hours have extended to evenings so that I´ve been too tired to blog...

No, tänään mieluummin kokkasin kuin siivosin, joten Slow Food Sunday piti tänään sisällään marokkolaisen ateriakokonaisuuden. Alkuun lihapiiraita, pääruokasi lihataginea ja jälkkäriksi herrkullista leivonnaista nimeltään M´hanncha.

Well today I spent my time rather cooking than cleaning so Slow Food Sunday dinner was Moroccan themed. For starters I served meat briquates, main course was Beef tagine and for dessert M´hanncha pastry.





Eilen poimin viinirypäleitä puutarhastamme ja tänään tein ensimmäistä kertaa rypälehilloa. Nam, erinomaista. Voi olla, että tänään steppaamisen jälkeen täytyy tehdä vielä toinen satsi. Purkit on tosin lopussa, sillä olen tehnyt jo metsämansikka. kuningatar ja karviais hilloja kesän aikana.

Yesterday I picked grapes from our garden and today I made the most delicious Grape Jelly. A new favorite for sure. I think after tap dancing tonight I just have to make some more. I am a little short for jam jars since I´ve already made wildstrawberry, blueberry-rasberry-wildstrawberry and gooseberry jams.


Nyt on nousemassa sämpylätaikina. Esikoinen tilasi juustosämpylöitä evääksi huomisiin ylioppilaskirjoituksiin. Nostalgista, sillä muistan hyvin kuinka leivoin valtavia evässämpylöitä itselleni reaaliin joitakin vuosia sitten :)

Now I have a dough for bread rolls rising. First Born ordered cheese bread rolls for tomorrows  baccalaureate (what a monster for a word meaning final exams) in philosophy. Nostalgic since i remember baking bread rolls for my exams some years ago :)

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Baby Shower

Eilen järjestettin meillä yllätysvauvakutsut 12 suvun naisen kesken Siipan isoveljen keskimmäiselle tyttärelle. Yllätys piti ihan loppuun saakka ja vaati salaisuuksien pitämistä ja välittämistä kesäkuusta alkaen. Ihana iltapäivä ja ilta vietettiin ensin lahjojen ja hyvän ruoan merkeissä. Tuleva Äiti sai hemmottelutuotteita itselleen, vauvalle mm. maailman suloisimmat Ugg:t, unieleluja ja siirtyipä suvun kastemekko 1800-luvulta hänelle odottamaan vauvan ensimmäistä juhlaa. Ruoka teema oli kreikasta: moussakaa, kreikkalaista salaattia, tuoretta patonkia ja variksenmarjamehua ;) jälkkäriksi syntisen hyviä suklaa cup cakeja!



Yesterday we had a surprise baby shower at our house with 12 lovely women from our extended family for my Hubbies big brothers middle daughter. We had spent time planning and keeping secrets from June and were able to really surprise the Mom to be. A lovely afternoon and evening were spent first opening gifts that included pampering products for the Mom to be and for the baby for example cutest ever Ugg boots and small toys. And the christening dress from 1880´s was passed on to wait for the babies first celebration. Food theme was Greek and we had moussaka, greek salad and fresh bread followed by the most decadent chocolate cup cakes ever!

Täytimme vauvan syntymäaika veikkauksen ja lupasin leipoa voittajalle kakun. Lisäksi katsoimme kaitafilmiltä Tulevan Äidin puuhia vauva-ajoilta. Ja ketään ei varmaan yllätä, että me synnyttäneet äidit jaoime kokemuksiamme ; )


We filled up a lottery guessing the date and time for the babys arrival, I promised to bake a cake for the most accurate guesser. Also we had the opportunity to watch narrow-films from Mom to be´s childhood. And no surprise that we who already have given birth shared our stories about those situations ; )