perjantai 4. huhtikuuta 2014

Banoffee

Perheessämme kolme neljästä rakastaa Banoffee piirasta, mutta koska pyrin leipomaan kaikille mieluisia leivonnaisia niin Banoffeeta tehdään meillä harvoin. Mielessäni on ollut pitkään suklainen versio ja viime viikonloppuna kokeilin sitä. Tavoitteena oli voittaa tuo yksi neljännes Banoffeen puolelle. SE ONNISTUI!

Tein tällä kertaa Banoffeen pienessä annoskoossa. Osin esteettisistä syistä, osin siksi, että tämä oli ensimmäinen yritys uudistaa reseptiä.

Tein Digestive kekseistä pohjan, tällä kertaa en lisännyt sokeria keksinmurujen ja rasvan sekaan. Tavallisesti keitän kondensoidun maidon vesihauteessa purkissa, mutta tällä kertaa keitin sen kattilassa pienen voi nokareen kera ja kun väri alkoi muuttua tummemmaksi ja koostumus sopivaksi annoin jäähtyä hieman ja lisäsin tummaa suklaata.

Kermavaahdon sijaan vaahdotin Mascarponea ihan pienen sokerimäärän kera.

Yleensä banaani tulee toffeen ja kermavaahdon väliin, mutta inspiroituneena Australian Master Chefin jäkiruoasta tein banaani siivuista sievän ympyrän, ripottelin päälle sokeria ja karamellisoin ne tohottimellani. Nättiä ja hyvää.

Resepti ei vielä ole ihan täydellinen, banaani voisi olla paksumpina siivuina ja ja piiraan rinnalla vadelmakastiketta. Kunhan hion tämän vielä (ja mittaan aineet kun teen) niin reseptiä pukkaa ;)